Loading

Zioła w Kuchni (Przyprawy)

A
Anyż Biedrzeniec (Pimpinella anisum)
Arcydzięgiel Litwor (Archangelica officinalis)
B
Bazylia Wonna (Ocimum basilicum)
Bylica Boże Drzewko (Artemisia abrotanum)
Bylica Pospolita (Artemisia vulgaris)
C
Cząber Ogrodowy (Satureja hortensis)
Czarnuszka Siewna (Nigella sativa)
Czosnek Pospolity (Allium sativum)
E
Estragon (Artemisia dracunculus)
G
Gorczyca Biała (Sinapis alba) Gorczyca Czarna (Brassica nigra)
H
Hyzop Lekarski (Hyssopus officinalis)
J
Jałowiec Pospolity (Juniperus communis)
K
Kminek Zwyczajny (Carum carvi)
Kolendra Siewna (Coriandrum sativum)
Koper Ogrodowy (Anethum graveolens)
Koper Włoski-Fenkuł (Foeniculum vulgare)
Kozieradka Pospolita (Trigonella foenum-graecum)
L
Lebiodka Pospolita (Origanum vulgare)
Lubczyk Ogrodowy (Levisticum officinale)
M
Macierzanka Piaskowa (Thymus serpyllum)
Majeranek Ogrodowy (Majorana hortensis)
Melisa Lekarska (Melissa officinalis)
Mięta
Mniszek Lekarski (Taraxacum officinale)
N
Nasturcja Większa (Tropaeolum maius)
O
Ogórecznik Lekarski (Borago officinalis)
Orzech Włoski (Juglans regia)
Olej Rzepakowy
Olej Kokosowy
Olej Sojowy
R
Rozmaryn Lekarski (Rosmarinus officinalis)
Rzeżucha Łąkowa-Ogrodowa (Cardamine pratensis-sativum) Rukiew Wodna (Nasturtium officinale)
S
T
Trybula Ogrodowa (Anthriscus cerefolium)
Tymianek Pospolity (Thymus vulgaris)